Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Hilma af Klint - De Ti Største - nr. 7 Man

890 SEK

Beskrivning

En utställningsposter från Louisiana Museum of Modern Art med verket Mannaåldern, De tio største, nr 7, (1907), av den svenska konstnären Hilma af Klint. Hilma af Klint har inte tagit mycket plats i konsthistorien, även om hon kan räknas som en av pionjärerna inom abstrakt konst. Hennes verk skapades i ett andligt rum inspirerat av bl.a. teosofiska och antroposofiska strömningar, där hon kopplade samman inre erfarenhet och symbolspråk.

Berättelsen om konstnären är fascinerande och okänd för de flesta. Det är en berättelse om en kvinnlig konstnär på kanten av etablissemanget. Hon tillhör den första generationen av universitetsutbildade kvinnor i Europa. Hon utbildades i Stockholm i naturalistiskt porträtt- och landskapsmåleri. Hilma af Klints bilduniversum är visuellt starkt, färgexperimentellt och rikt på symboler.

Specifikation
Mått
140 x 97,7 cm
Övrigt
Ram ingår ej
Varumärket

Sedan öppningen 1958 har Louisiana varit ett hem för modern dansk konst samt många internationellt kända verk. En av museets största styrkor är den nära kontakten och samarbetet med den internationella konst- och kulturmiljön, vilket har resulterat i möjligheten för Louisiana att presentera ett utställningsprogram som genom åren fått starkt gensvar från allmänheten.