Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…
Sep 02, 2022

Miniforms - Making Craftsmanship Last

Italienska Miniforms grundades i början av 70-talet av den unge Luigi Bardini. Allt började i den lilla staden Meolo, norr om Venedig, och under de kommande trettio åren hände allt möjligt. Från första gången i New York till den första misslyckade produkten till den första stora succén. Idag tillverkar Miniforms inte bara möbler för Italien, utan hela världen.

 

När varumärket 2009 överlämnades till sönerna Alessandro, Matteo och Mario började Miniforms arbeta med yngre designers, formerna blev rundare och produkten blev ikonisk och avantgardistisk, men framför allt färgstark. Trots att Miniforms alltid gillat färg är det något som använts sparsmakat och med stor försiktighet. Med en bredare palett full av olika nyanser utvecklade också varumärket ett enkelt men ändå elegant designpråk med oväntade former, något som kom att känneteckna alla Miniforms produkter.


Att bygga ett varumärke är något som tar tid. Kärnvärdet för Miniforms är att skapa möbler de verkligen gillar och att göra det med stolthet. Och även om kontexten förändras, förblir substansen densamma, att presentera attraktiva produkter.

Miniforms verkstad består av många olika hantverkare som delar ett och samma utrymme. Här finner vi  snickare, glasblåsare, keramiker och de som tapetserar fåtöljer och recanserar stolar. De är alla skickliga hantverkare som ärvt erfarenheter från familjens traditioner och brukar metoderna med stolthet. Trots att maskiner är till stor hjälp är det fortfaramde händerna gör det stora jobbet.

Miniforms lägger mycket tid på att utveckla sina produkter i verkstaden. Det är en fascinerande plats, där alla avdelningar låter oss erfara olika dofter och färger. Glasbruket är en extremt varm plats där glasmästare arbetar med öppna fönster, även vintertid. Där keramiken tillverkas kan du istället känna lukten av den torkade leran och uppskatta tystnaden i labbet. Det är naturligt för de olika avdelningarna att bidra till, och vara en väsentlig del av, det gemensamma projektet från början till färdig produkt.

SHOP BRAND
View all
Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din shoppingupplevelse. Få reda på mer