May 10, 2023
Karimoku Case Study - Restaurang Äng
CASE STUDY 06
RESTAURANG ÄNG
NORM ARCHITECTS & KEIJI ASHIZAWA
Restaurang ÄNG, som ligger i de böljande fälten vid Ästad Vingård - en av Sveriges största vingårdar - är en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga som engagerar alla sinnen. Den Michelin-stjärniga restaurangen med en spektakulär ingång i form av ett glashus mitt i det frodiga fältet är designad av Norm Architects och möblerad av japanska Karimoku för att skapa en stimulerande samverkan mellan arkitektur, mat, vin, interiör och konst.
Med fokus på skandinaviska designprinciper och rofyllda material utforskar den skräddarsydda inredningen likheter mellan japansk och skandinavisk estetik. I denna fallstudie 06 har både Norm Architects och Keiji Ashizawa Design designat nya skräddarsydda möbler och tillbehör som officiellt kommer att läggas till i Karimoku Case Studys kollektion senare i år.
Genom att bjuda in naturen som omger Restaurang ÄNG in i det moderna glashuset skapade Norm Architects en lugn och fridfull tillflyktsort som förenar befintliga landsbygdens arkitektoniska principer med den mer samtida upplevelsen av ÄNG.
"ÄNG överensstämmer på många sätt med vår designfilosofi att uppnå en balans mellan alla element som utgör ett utrymme. Här har vår roll varit att skapa en harmonisk miljö där alla element talar med varandra så att gästen känner sig bekväm och helt kan gå in i upplevelsen."
-NORM ARCHITECTS