Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Yayoi Kusama - Self-Obliteration No. 2

500 SEK

Beskrivning

En poster från Louisiana Museum of Modern Art med verket, Self-Obliteration No. 2, (1967), av den japanska konstnären Yayoi Kusama. Kusama är ett geni inom modern konst - helt sin egen, originell och omåttligt populärt. Affischens motiv, Self-Obliteration No. 2, är från Kusamas bildande period i 1960-talets New York, där nya konstnärliga trender som popkonst och minimalism tog form.

Under de senaste decennierna har Kusama blivit världsberömd för sitt konstnärliga universum av färgglada mönster som täcker ytorna på målningar, skulpturer och installationer. Hela rum, väggar, golv och tak är täckta med mjuka former och prickar i starka kontraster i svart och gult eller vitt och rött.

Specifikation
Mått
45 x 60 cm
Övrigt
Ram ingår ej
Varumärket

Sedan öppningen 1958 har Louisiana varit ett hem för modern dansk konst samt många internationellt kända verk. En av museets största styrkor är den nära kontakten och samarbetet med den internationella konst- och kulturmiljön, vilket har resulterat i möjligheten för Louisiana att presentera ett utställningsprogram som genom åren fått starkt gensvar från allmänheten.