Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…
Jun 03, 2022

Tacchini - An Italian Story and Philosophy

Tacchini är en filosofi. Bakom varje föremål finns en berättelse och bakom varje berättelse en person. Vi blir förälskade i produkterna, deras bakgrund och historien om personerna som har producerat dem. Att tillverka föremål för hand gör att historien fortsätter, förs vidare av designern till skaparen och från skaparen till den framtida ägaren av produkten. Och vidare.

Tacchini står för italiensk design som enligt traditionen bär namnet efter familjen som grundade varumärket. Sedan 1967, när Antonio grundade Tacchini och började skapa poetiska och själsfrämmande designberättelser, har produktionen varit helt italiensk.


Möblerna och deras design står för mer än bara produktion och processer. Historien om denna familj, och företaget som bär dess namn, är sammanvävd med historien om italiensk och internationell design: varje kapitel med omsorg och uppmärksamhet för detaljer, och varje produkt speglar denna passion.

Genom att slå upp portarna till kreativa studios, verkstäder och andra anläggningar för tillverkning vill Tacchini visa upp det enastående italienska hantverket i Brianza. Traditionen av hängivenhet, familjeprinciper och de små hemligheterna som gör varje möbel från Tacchini unik: ​​från idé och genom designval till det skräddarsydda utförandet av varje enskild detalj.

Att tillverka saker för hand bygger på och formar en relation mellan objektet och dess skapare, en märkbar, synlig överföring av känslighet och respekt: ​​och allt detta kommer att vara påtagligt för den person som i slutändan har föremålet i sin egendom. Ett slags pågående relä mellan vad våra fingrar kan upptäcka, i vecken på ett läderstycke eller i kurvan på en ram, och de faktiska händerna som har skapat formerna.

Tacchini är idag en viktig del av och en referenspunkt inom möbelbranschen, tack vare deras ständiga stilistiska och funktionella studier, projekt- och produktkultur, och omsorg för människor och miljö. Med sina möbler vill Tacchini förbättra hemmets och offentliga utrymmens kvalitet, i en värld som domineras av ständiga förändringar av behov, teknologi och livsstil. 


Med den kunskapen fortsätter Tacchini att analysera och förbättra sina produkter med passion, kreativitet och ansvar. Resultatet är ett oavbrutet "work in progress" av originella och mångsidiga lösningar, anpassade för miljö och situation, för att väcka känslor dag för dag och hålla över tid.

Shop Brand
View all