Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…
Apr 08, 2022

Artilleriet x Tre Sekel Kitchen Stärkelsefabriken

Drömmar blir till verklighet! Där andra ser ruiner, ser Gustav möjligheter. Stärkelsefabriken har blivit ett fenomen som många fått lära känna genom SVT:s Husdrömmar men också genom Gustavs personliga Instagram-konto där vi får följa honom och hunden Boris i projektet att rusta upp den gamla Stärkelsefabriken till ett modernt hem med extra allt. Det är fascinerade att se hur Gustavs visioner blir till verklighet och hur viktigt varje val är för att skapa en komplett helhet. Stärkelsefabriken är ett eget litet universum mitt ute på landet i Skåne där Helge å flyter lugnt förbi och omgivningen får tankarna att gå till industrialismens storhetstid.

Gustav valde ett Artilleriet X Tre Sekel Kitchen till Stärkelsefabriken. Köket är husets hjärta och det fanns en tydlig vision över hur köket skulle se ut och fungera. Från entren kliver man rakt i köket som är en del av den öppna planlösningen på bottenvåningen.

Materialen i är ärliga och enkla, rökt massiv ek, kalksten från Portugal och rostfritt stål och bildar en helhet med resten av huset. Köket är uppbyggt kring en central köksö som är väl tilltagen i storlek. Spisen är integrerad i köksön med inbyggd ventilation. Köksön är helt uppbyggd med Artilleriet X Tre Sekels karakteristiska lådor åt två håll.

Bakom köksön finns en längre arbetsyta med olika funktioner och där finns också det otroliga fönster som vätter ut mot den öppna innergården under tak som också fungerar som skafferi och beredningskök och med ingång till vinkällaren under huset. Hyllorna ovanför bänken är specialbyggda med förvaring, knoppar och integrerad belysning.

Shop story
Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din shoppingupplevelse. Få reda på mer