Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Diana Lantern

6 500 SEK

Laddar…
Beskrivning

Skulptören och konsthantverkaren Carl Elmberg (1889–1955) arbetade efter sina studier i Tyskland och Italien hos skulptören Carl Milles innan han började arbeta självständigt. Bland Elmbergs arbeten finns porträttbyster, reliefer och offentliga utsmyckningar. För Nävfeqvarns bruk formgav han ett flertal föremål av gjutjärn, till exempel urnor och burkar. Tillsammans med arkitekten Marin Westerberg formgav Elmberg i mitten av 1920­-talet Dianalyktan.

Komplettera med väggfäste för upphängning.

Specifikation
Material:
Gjutjärn är ett levande material och varje produkt är unik. Rätt skött kan en produkt i gjutjärn hålla i generationer. Den patina gjutjärnet får med tiden är en del av produktens unika värde. Näfveqvarns produkter är efterbehandlade med alkoholbaserad färg för att tåla fukt och vatten. Hur länge färgen skyddar beror bland annat på väder och vind. Vill man ge ny glans åt produkterna kan man borsta dem med stålborste och måla ett nytt lager färg.
Mått:
H: 34 cm, Ø: 22,5
Näfveqvarn
Näfveqvarn är ett av Sveriges äldsta och främsta designföretag. Under första hälften av 1900-talet samlade Näfveqvarn den svenska designeliten och var under decennier världskänt för sin kvalitet och kreativitet när klassiska produkter skapades i det tidlösa materialet gjutjärn. Idag hålls den hantverksmässiga produktionen fortfarande i Sverige, på ett av de få mindre kvalitetsgjuterier som finns kvar i landet. Produkterna tillverkas av återvunnet skrot och efterbehandlas utan giftiga kemikalier och med hjälp av vind- och vattenkraft som energikälla.