Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

The Gourmand’s Egg

640 SEK

Beskrivning

Boken The Gourmand’s Egg handlar helt och hållet om ägg. Pocherade, hoprörda, kokade, vispade till en cocktail, förvandlade till ett målningsmedium, kastade mot en fiendes hus. Som den mest slående av paradoxer befinner sig ägget i en dragkamp mellan ödmjuk hushållsingrediens och en ständigt mäktig källa till liv.

Ägget var en av de mest bestående symbolerna under antiken, det användes av romarna för att skingra onda andar, det modellerades som ovärderliga artefakter för den ryska adeln och vävdes in i egyptisk mytologi. Den här boken är en samling originalessäer och arketypiska recept, från det pocherade ägget till konstnärliga desserter. Boken hyllar mångfalden av kulinariska traditioner runt om i världen.

Gourmand's Egg är illustrerad med exklusiva foton av hyllade fotografer – lika delar överdådig, absurd, läskig som aptitretande. Som avrundning finns verk från konsthistoriens storheter, inklusive Salvador Dalí, Jean-Michel Basquiat, Frida Kahlo, David Hockney och Man Ray tillsammans med texter från kocken, matskribenten och kritikern Ruth Reichl och författaren och redaktören Jennifer Higgie.

Specifikation
Mått
Längd: 28,5 cm
Bredd: 20
Höjd: 2,8 cm
Övrigt
Hårt omslag
288 sidor
Engelska