Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Hexensalbe 30ml

1 400 SEK

Beskrivning

Hexesalbe, även känd som häxans flygsalva, var en hallucinogen salva som användes inom häxkonsten under medeltiden. Den bestod av en blandning av extremt giftiga ingredienser, men den exakta formeln är okänd, och flera ockulta forskare har förlorat sina liv i försök att återskapa den.

Drogen inducerade en extatisk transliknande tillstånd, åtföljt av en stark känsla av att flyga, uppenbarelser av övernaturliga varelser och en primär sexuell lust. Dessa hallucinationer ligger till grund för mytologin om häxor, där de tros flyga till sabbaten vid Blåkulla eller Brocken för att ha samlag med djävulen och andra häxor i oheliga ritualer. Salvan var så giftig att dess förtäring var omedelbart dödlig, så den applicerades istället på diverse kroppsdelar som armhålorna, ljumskar och även könsorganen. På grund av de erotiska effekterna av rusningen smordes salvan ofta direkt på fallossymboler, som änden på en stav eller en kvast. Ursprunget till bilden av flygande häxor kan därför härledas till användningen av Hexensalbe.


Med tanke på vilka aspekter av Hexensalbe-berättelsen som har påverkat den moderna uppfattningen av häxor, är kanske något som är ännu mer skrämmande än häxor eller djävulen just kvinnlig sexualitet, vilket ligger till grund för inspirationen till den här doften från Stora Skuggan.

Specifikation
Doftnoter:
Topp: Malört, Saltlakrits
Hjärta: Tuberos, Rosmarin, Angelica, Belladonna.
Bas: Svart hemlock, Litchen, Patchouli
Denna produkt är vegansk.

Tillverkas för hand i Stockholm.