Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Thumbsucker - EdP 30 ml

1 300 SEK

Specifikation
Doftnoter:
Topp: Honung, Narcissus
Hjärt: Violett, körsbär
Bas: Himalaya ceder, bitter mandel, styrax balsam, Ljusvax
Tillverkas för hand i Stockholm.

Beskrivning

Runt om i världen sprids förklaringar till varför barn suger på tummen. Förmodligen kommer den vildaste och mest extravaganta teorin från forntida Purana-skrifter. En sövande blomdoft, inspirerad av anledningen till att barn suger tummen enligt hinduisk mytologi.

En forntida kung vid namn Yuvanaswa hade stor rikedom, lycka och många fruar. Men inga barn, något han ville ha mer än någonting. Så den heliga vise mannen Bhrigu gick med på att hjälpa till med att förbereda en trolldryck, och Yuvanaswa, som var en mycket hängiven man, arrangerade en stor ritual för att behaga gudarna. Ritualen pågick i flera dagar, i slutet var Yuvanaswa utmattad och mycket törstig och när han snubblade runt kom han över en vacker kanna vatten och drack allt. Det han inte visste var att tillbringaren innehöll den trolldryck som var avsedd för drottningen.

Kungen blev gravid och lyckligtvis för Yuvanaswa uppskattades han av de heliga makterna. Man kapade ett hål i kungens lår för att fölösa pojken. Men ett nytt problem uppstod; kungen kunde inte amma sitt barn. Guden Indra skar därför av sig tummen, och eftersom han var en gud fylldes den med livgivande nektar. Han lät pojken suga tummen samtidigt som han utropade ”Mandhata”, och det var namnet på den nya kungen, som skulle erövra hela jorden.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din shoppingupplevelse. Få reda på mer