Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Flower Pot nr1

10 000 SEK

Specifikation
Material:
Gjutjärn är ett levande material och varje produkt är unik. Rätt skött kan en produkt i gjutjärn hålla i generationer. Den patina gjutjärnet får med tiden är en del av produktens unika värde. Näfveqvarns produkter är efterbehandlade med alkoholbaserad färg för att tåla fukt och vatten. Hur länge färgen skyddar beror bland annat på väder och vind. Vill man ge ny glans åt produkterna kan man borsta dem med stålborste och måla ett nytt lager färg.
Mått:
H: 21 cm, Ø: 24 cm
Vikt:
14 kg
Näfveqvarn
Näfveqvarn är ett av Sveriges äldsta och främsta designföretag. Under första hälften av 1900-talet samlade Näfveqvarn den svenska designeliten och var under decennier världskänt för sin kvalitet och kreativitet när klassiska produkter skapades i det tidlösa materialet gjutjärn. Idag hålls den hantverksmässiga produktionen fortfarande i Sverige, på ett av de få mindre kvalitetsgjuterier som finns kvar i landet. Produkterna tillverkas av återvunnet skrot och efterbehandlas utan giftiga kemikalier och med hjälp av vind- och vattenkraft som energikälla.
Beskrivning

Skulptören Anna Petrus (1886–1949) var en pionjär inom svensk formgivning och en av 1900-­talets mest intressanta skulptörer. Till världsutställningen i Paris 1925 formgav hon bland annat gjutjärnskolonner till den svenska paviljongen Detaljer av pelarna skulle sedan omformas till blomkrukor.

Varumärket
Näfveqvarn - Sveriges äldsta designföretag, kända för sina produkter i gjutjärn formgivna av tidens främsta arkitekter & designers.
Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din shoppingupplevelse. Få reda på mer