String Pocket – Ash / White
String Pocket – Ash / White
< >
String Pocket – Ash / WhiteString Pocket – Ash / White

String Pocket – Ash / White

String
1 095 SEK
close

BESTÄLL VIA KUNDSERVICE

Denna produkt finns i flera storlekar och utföranden. Produkten beställs genom vår kundservice. Med en personlig kontakt guidar vi dig till rätt val. Fyll i fälten nedan eller ring 031-711 76 21.


* Obligatoriska

Thank you for contacting customer service!

Please send us the email that was automatically generated for you based on your answers. You can now safely close this window.

Leveransstatus: Beställningsvara, Beräknad leveranstid
4-6 veckor
PRODUKTINFORMATION:

String Pocket från String. Ett komplett hyllsystem av den klassiska Stringhyllan innehållande två gavlar och tre hyllplan i många olika utförande. Stringhyllan är en hylla designad av Nils och Kajsa Strinning för en tävling arrangerad av Bonnier i syfte om att finna en monterings- och flyttbar hylla. Nils var vidare inspirerad angående designen från hans diskställ "Elfa" och genom just den lilla ställningen eller dens karaktär rättare sagt så kom Stringhyllan fram och Nils & Kajsa Strinning vann Bonniers tävling. Under 1955 så ställdes Stringhyllan ut på H55-utställningen i Helsingborg där den blev lite av en publikfavorit, Stringhylla blev en försäljningssuccé ända in på 1960-talet. Nu äntligen är Stringhyllan tillbaka i nyproduktion.

Material:
Stål
lackad MDF

Mått:
L: 60 cm W: 15 cm H: 50 cm

Nils Strinning
- Nils Strinning, född år 1917 i Kramfors är en mycket uppskattad arkitekt och designer. Redan som arkitektstudent på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm så designade han fram ett diskställ som senare skulle få namnet Elfa, den blev omåttligt populär och uppskattad. 1949 designad han och hans fru Kajsa Strinning en hylla för en tävling som Bonnier arrangerade, detta skulle då bli hyllsystemet String som än idag är otroligt omtyckt av folk och en riktigt ikon inom svensk design. Strinning var en man som sökte smarta lösningar och enklare vardag, han designade därav allt ifrån soppåsehållare, skötbord, trådlådor för garderober till simplare skåp och bord. Här på artilleriet kan du finna ett stort urval av Strings produkter.