Silphium 30ml
Silphium 30ml
< >
Silphium 30mlSilphium 30ml

Silphium 30ml

Stora Skuggan
1 300 SEK
close

BESTÄLL VIA KUNDSERVICE

Denna produkt finns i flera storlekar och utföranden. Produkten beställs genom vår kundservice. Med en personlig kontakt guidar vi dig till rätt val. Fyll i fälten nedan eller ring 031-711 76 21.


* Obligatoriska

Thank you for contacting customer service!

Please send us the email that was automatically generated for you based on your answers. You can now safely close this window.

Leveransstatus: Finns i lager
PRODUKTINFORMATION:

Silphium (troligen från släktet Ferula) var en växt som växte i området Cyrene, idag Libyen, och var allmänt känd som en krydda, medicinalväxt och parfym. Den blev berömd av grekiska filosofer och författare, liksom romerska kejsare.
Man har gjort många försök att odla Silphium, men inget har lyckats. Plantan ville bara växa vilt i ett begränsat område av den nordafrikanska kusten. Med dess egenskaper som krydda och medicin blev Silphium den mest värdefulla kryddan i världen, och utklassade både saffran och kanel. Efterfrågan på Silphium blev så överväldigande att den skördades till utrotning, och smaken och lukten av världens mest enastående krydda gick förlorad.

Genom att studera Silphiums levande släkte har Stora Skuggan försökt återge doften av den historiska växten. Doften ligger mot en grund av gammal rökelse, skog och läder.

Doftnoter:
Topp: Silphium, Cistros
Hjärt: Kanel, Tobakslöv, Pelargon, Svartpeppar, Ingefära, Kryddnejlika
Bas: Olibanum, Cederträ, Myrra, Läder

Denna produkt är vegansk.

Tillverkas för hand i Stockholm.